Maatjesactiviteiten

Onze maatjesactiviteiten zijn er voor mensen (18+) die in aanraking met de psychiatrie zijn (geweest) en die zelfstandig, begeleid of beschermd wonen in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Vriendendiensten organiseert verschillende vormen van contact tussen deelnemers en vrijwilligers:

  • 1-op-1-maatjes: als deelnemer word je in contact met een vrijwilliger gebracht. Jullie spreken eens per week of per twee weken af om iets te gaan ondernemen zoals wandelen, fietsen of koffie drinken. Belangrijk is dat het contact gelijkwaardig en prettig voor beide partijen is. 
  • Groepsmaatjes: als deelnemer onderneem je eens per maand een vaste activiteit binnen een vaste groep, met ondersteuning van een vaste vrijwilliger. Voor een overzicht van onze groepsmaatjes, zie informatiemap deelnemers.
  • Tafelmaatjes: met een kleine groep deelnemers kom je eenmaal per maand bij een vaste vrijwilliger thuis, om samen een maaltijd te nuttigen.
  • Telefoonmaatjes: als deelnemer brengen we je in contact met een telefoonmaatje, die je één keer per week belt voor een praatje.
  • Er-op-uit activiteiten: regelmatig organiseren we eenmalige activiteiten voor deelnemers. Voorbeelden hiervan zijn een bezoek aan de Kerstmarkt, het Open Podium of een andere activiteit die wordt aangedragen door een deelnemer. De er-op-uit activiteiten worden ondersteund door een vrijwilliger of stagiaire.
  • Vriendencafés: elke maand organiseren we een Vriendencafé, zowel in Deventer als in Olst-Wijhe en Raalte. Deze avonden staan in het teken van elkaar ontmoeten en zijn bedoeld voor alle deelnemers en vrijwilligers/stagiaires.

Al deze activiteiten worden mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers en stagiaires!

Belangstelling?
Geef je op als deelnemer of word vrijwilliger!