Binnen de zelfregiecentra in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte vinden, naast reguliere activiteiten, ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Inwoners met een (psychische) kwetsbaarheid uit de regio (Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst) kunnen hier kosteloos aan deelnemen.
De herstelcursussen en -activiteiten worden in Deventer gegeven door (gediplomeerde) ervaringsdeskundigen van Vriendendiensten, Dimence, RIBW Overijssel, IrisZorg en Tactus. 
In Raalte worden deze gegeven door (gediplomeerde) ervaringsdeskundigen van Vriendendiensten, Dimence en RIBW Overijssel.

Herstel (ggz gerelateerd) gaat bij deze cursussen en activiteiten niet over 'genezing', maar meer over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een (psychische) kwetsbaarheid. Door contact te hebben met lotgenoten en ervaringsdeskundigen ervaren mensen steun, (h)erkenning en hoop. Ieder zijn/haar kwetsbaarheid mag er zijn, maar de focus ligt vooral op wat helpt.

'Tussen moeilijkheden liggen mogelijkheden' (Einstein).

Mensen die het herstelproces ingaan:

  • begrijpen dat ze hun houding (positief) kunnen veranderen;
  • proberen problemen die op hun pad komen op te lossen;
  • willen (weer) zelf beslissingen nemen in hun leven;
  • willen een actieve(r) leven leiden;
  • vergroten op deze manier hun eigenwaarde en kwaliteit van leven.

Voor de brochure 'Herstelcursussen en Activiteiten', klik hier

Wil je meer hierover weten? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek over de verschillende mogelijkheden, binnen en/of buiten de zelfregiecentra in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte..

We zijn te bereiken via: 0570-612515 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl. Of via WhatsApp op 06 - 13 95 80 35.