Op donderdag 1 juni is de officiële opening van Zelfregiecentrum Olst-Wijhe. Ons zelfregiecentrum is elke dinsdag- en donderdagmiddag open. We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken tijdens de officiële opening vanaf 14.00 uur in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

De officiële openingshandeling vindt plaats om 14.30 uur. Daarna is er ruimte voor ontmoeting, spelletjes, een herstelactiviteit en natuurlijk een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.

Zelfregie

Een zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. De bezoekers organiseren zelf veel verschillende activiteiten: samen creatief aan de slag, een spelletje spelen, een quiz doen of een bingo. De aanwezige coördinatoren ondersteunen waar nodig. Bezoekers hebben geen indicatie nodig en betalen ook geen eigen bijdrage.

Herstelcursussen en -activiteiten

Bij Vriendendiensten vinden ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Mensen met een psychische kwetsbaarheid uit gemeente Olst-Wijhe kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Deze cursussen en activiteiten gaan niet over 'genezing', maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid of eigenlijk ‘gewoon je dingen weer kunnen doen’.

Meer weten?

Het Zelfregiecentrum Olst-Wijhe is een samenwerking tussen Vriendendiensten, Ut Huus en gemeente Olst-Wijhe. Wil je meer weten? Neem dan contact op via 0570 61 37 47 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl.