Samenwerking Dimence en Vriendendiensten in het kader van #wegvandewachtlijst #ggz
Mooie, fijne samenwerking tussen de ggz en het sociaal domein: druk op wachtlijst ggz verlaagd door samenwerking tussen Dimence en stichting Vriendendiensten. Klik hier voor meer informatie.


Uitreiking Appeltjes van Oranje
Donderdag 9 juli 2020 was het dan zover, de uitreiking van de Appeltjes van Oranje! De maatjesactiviteiten van Vriendendiensten stonden in de finale, samen met 11 andere organisaties. In totaal hebben 126 landelijke organisaties hier aan mee gedaan.

Dit jaar kon de prijsuitreiking door de coronacrisis niet op Paleis Noordeinde plaatsvinden. In plaats hiervan reikte Koningin Maxima de prijzen uit tijdens een bijzondere online uitzending. Het maatjesteam heeft 'live' meegedaan aan deze uitzending en vanuit Vriendendiensten is er samen met veel 'maatjes' hiernaar gekeken, op grote scheremen, vanuit Zelfregiecentrum Deventer en Zelfregiecentrum Raalte. Het was ontzettend spannend maar uiteindelijk zijn we helaas (net) niet in de prijzen gevallen.

Wij kijken wel terug op een mooie periode en speciale dag. 

Kijk hier voor de uitzending van de appeltjes van Oranje en klik hier voor een prachtig artikel van het oranjefonds over onze maatjes(activiteiten). Via deze link kun je een interview door de Stentor van maatjes Fons & Barbara lezen.


De zelfregiecentra gaan per 1 juni 2020 weer open!
Beide zelfregiecentra, In Deventer en in Raalte, gaan per 1 juni open, in aangepaste vorm. Alle mensen die gebruik maken van deze centra hebben een bericht hierover ontvangen.
Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met: 0570-613747 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl


Liefs uit Lockdown... 
Van team Vriendendiensten & friends...
Bekijk Liefs uit Lockdown hier.
Met dank aan: 
- alle ‘Friends’ (mensen die Zelfregiecentrum Deventer en Zelfregiecentrum Raalte bezoeken)
- Robert van Andel (coordinator ervaringsdeskundigheid en herstel bij Vriendendiensten) voor tekst en muzikale bijdrage;
- Jos Mast (ggz-clientondersteuner bij Vriendendiensten) voor de montage.
Alle ‘friends’ wachten geduldig af op de (her)opening van deze twee zelfregiecentra (in aangepaste vorm).
Corona tijden, mei 2020


Dimence en Vriendendiensten
Dimence en Vriendendiensten gaan in Deventer nog intensiever met elkaar samenwerken.
Meer dan ooit is er verbinding nodig tussen de ggz en het sociaal domein. Meer dan ooit is er persoonlijk/maatschappelijk herstel nodig, naast de nodige behandeling.
Met dank aan Salland Zorgverzekeringen en Gemeente Deventer. Voor meer informatie, klik hier


Jaarverslag 2019
Voor het inzien van ons jaarverslag klik hier.


Appeltjes van Oranje 2020 (Oranjefonds)
De maatjesactiviteiten van Vriendendiensten zijn samen met andere 11 landelijke organisaties/projecten genomineerd voor de prijs 'Appeltjes van Oranje'. 100 landelijke organisaties/projecten hebben dit jaar meegedaan aan deze prijs. Na een eerste selectie door de jury, gevolgd door een stemtiendaagse, hebben 40 organisaties/projecten een presentatie voor de vakjury mogen geven. 12 van deze organisaties/projecten zijn uiteindelijk genomineeerd en gaan binnenkort een werkbezoek van het Oranje Fonds ontvangen. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei 2020 een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Maxima.
De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.
Klik hier om het filmpje van de nopminaties van 23 januari 2020 te bekijken!


Prikkelarme ruimte
Wij hebben sinds kort een 'prikkelarme' ruimte binnen Zelfregiecentrum Deventer, geschikt voor (herstel) cursussen, workshops en activiteiten waar meer stilte/rust nodig is. 
Met dank aan het Oranje FOnds en onze goede buren van Cambio. Klik hier om het artikel hierover te lezen van het Oranje Fonds!


Zelfregiecentrum Raalte bestaat 1 jaar!
Op woensdag 5 juni vieren we dat zelfregiecentrum Raalte 1 jaar bestaat. Kom je ook? Klik hier voor meer informatie!


Jaarverslag 2018
Voor het inzien van ons jaarverslag klik hier.


Jubileum 20 jaar Vriendendiensten! 
Al 20 jaar staat Stichting Vriendendiensten voor een laagdrempelige en gelijkwaardige benadering van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wij zien dat eenzaamheid en stress hierdoor plaatsmaken voor talenten en mogelijkheden. Daar zijn we trots op en dat gaan we vieren op donderdag 14 maart 2019 met een feestelijke inloopdag met oa een lunch en een educatief programma. Iedereen is welkom om tussen 10.00 - 17.00 uur langs te komen.


Gemeente Voorst
Vanaf 2019 mogen ook inwoners uit de gemeente Voorst een beroep doen op onze (Vrienden)diensten!


ieuw binnen Vriendendiensten:
Op 1 oktober2018  gaat een eerste cursus 'HERSTELLEN DOE JE ZELF' van start binnen Zelfregiecentrum Deventer.
Op 10 oktober gaat deze cursus ook binnen Zelfregiecentrum Raalte van start.
'Tussen moeilijkheden liggen mogelijkheden' (Einstein)
Deze cursus van 12 bijeenkomsten zal binnen Zelfregiecentrum Deventer worden gegeven door ervaringsdeskundigen van Stichting Focus uit Zwolle.
Binnen Zelfregiecentrum Raalte zal de cursus wordt gegeven ism Dimence en door ervaringsdeskundigen van Dimence.
Ter info: deze eerste twee cursussen zit al vol. Heb je belangstelling voor het volgen van 'herstellen doe je zelf' op een later moment, in een fijne omgeving buiten de hulpverlening om, neem dan contact met ons op! Om deze cursus te volgen hoef je niet ingeschreven te staan bij Vriendendiensten of bij een andere organisatie. Wat belangrijk is, is dat je weer je eigen leven in de hand wil krijgen en dat je open staat voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het weer oppakken van betekenisvolle rollen en doelen in het leven.


Wij hebben nieuwe folders!
Nieuwsgierig? Klik hier.


Filmpje over Zelfregiecentrum Deventer
De 'Rocketboys' uit Deventer hebben Zelfregiecentrum Deventer in beeld gebracht. Benieuwd naar het resultaat? Klik hier of kijk op You Tube onder Zelfregiecentrum Deventer. 


Goed nieuws!
Op 4 juni 2018 is ook Zelfregiecentrum Raalte geopend aan de Kerkstraat 13. Voor meer informatie hierover klik hier


Rapport zelfregie- en hersteliniatieven
In opdracht van WijzijnMIND heeft het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) een onderzoek uitgevoerd naar de waarde van zelfregie- en herstelinitiatieven. Vriendendinsten was één van de acht geselecteerde landelijke organisaties die hier aan mee heeft gedaan. Klik hier om het rapport in te zien.


Jaarverslag 2017
Voor het inzien van ons jaarverslag klik hier.


Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en activiteiten binnen Vriendendiensten? Like ons op Facebook of volg ons op Instagram en Twitter.