Door middel van deze blogs willen wij zichtbaar maken wat de impact is van Vriendendiensten op de mensen die gebruik maken van onze diensten. Neem een kijkje in de ervaringen van deelnemers bij de maatjesactiviteiten, bezoekers van de twee zelfregiecentra, deelnemers van herstelcursussen/activiteiten, mensen die gebruik maken van onze ggz-clientondersteuning, vrijwilligers, stagiaires en medewerkers.

Zou jij ook een blog willen schrijven? Wij gaan graag met je hierover in gesprek! 

Je kunt contact met ons opnemen via: 0570-613747 of info@vriendendienstendeventer.nl

Een zelfregiecentrum is een veilige haven voor als het minder gaat, een ontwikkelplek voor als het beter gaat en/of een springplank wanneer het kan.

Lees hier het verhaal van Marika.
 

Goed maatjes-contact ontstaat vanzelf, zolang beiden partijen hier voor openstaan. Zo weten Youssef en Frans, die inmiddels twee jaar een maatjeskoppel vormen. We zijn nooit uitgepraat.”
 

Herstel zit in een stroomversnelling bij de twee zelfregiecentra van Vriendendiensten, in Deventer en Raalte. Steeds meer mensen willen meedoen aan herstelcursussen en -activiteiten, of deze zelf leren geven. Om aan te sluiten op deze ontwikkeling is de cursus Train de Trainer opgezet, die onlangs door 8 deelnemers succesvol is afgerond.
 

Enkele maanden na de opening in 2018, wandelde Natasja voor het eerst het zelfregiecentrum van Raalte binnen. Ze hoopte er een plek te vinden waar ze creatief kon zijn en iets voor anderen kon betekenen. Die plek heeft ze gevonden en daarmee zelfs meer dan dat. ‘Ik heb mijn zelfvertrouwen en mezelf teruggevonden.’
 

Naar de buitenwereld deed Julia of ze alles op orde had, maar in werkelijkheid had ze geen overzicht. Ook niet over haar financiën, waardoor ze in de schuldsanering belandde. Eenmaal uit de schulden, had Julia nog steeds geen idee hoe ze goed verder kon en wilde met haar leven. Het sociaal wijkteam gaf haar toen het advies om contact op te nemen met de ggz-cliëntondersteuning van Vriendendiensten. 
 

Foto Fieke

Al jaren hoor ik enthousiaste ervaringen over de WRAP. Omdat ikzelf nieuwe en/of spannende dingen het liefst vermijd, heeft het even geduurd voordat ik de drempel over was. Lastminute kwam er een plekje vrij bij de WRAP-cursus die eind oktober bij Zelfregiecentrum Deventer startte, impulsief heb ik mij aangemeld en wat ben ik blij dat ik het heb gedaan!

Lori van Egmond


Een moment geduld alstublieft, er zijn nog veel wachtenden voor u…
Het lukt Ron vandaag amper om zijn bed uit te komen. Zijn relatie is uit gegaan en daarbovenop heeft hij onverwacht zijn baan verloren. Zijn wereld stort in en nare herinneringen uit het verleden beginnen weer op te spelen. Ron weet dat hij nu hulp moet zoeken en gaat naar zijn huisarts. Hij ervaart opluchting wanneer dat hij daar zit, vanaf nu gaat het beter worden.
Helaas! Hij krijgt te horen dat de wachttijd voor behandeling 4 maanden is.