Lisanne Goejer: coördinator Zelfregiecentrum Deventer (onderdeel van stichting Vriendendiensten)

Als één van de coördinatoren van Zelfregiecentrum Deventer heeft Lisanne bezoekers en het centrum zien veranderen. Wat al die tijd hetzelfde is gebleven, is de benadering van gelijkwaardigheid. ‘Ik ben altijd benieuwd naar wie iemand is, wat iemand belangrijk vindt en hoe het zelfregiecentrum daarbij eventueel kan ondersteunen.
 

Martin over zelfregiecentrum Deventer: “Er zijn talloze mogelijkheden, maar geen verplichtingen"

Door een opeenstapelingen van tegenslagen en een psychische kwetsbaarheid, werd de wereld van Martin steeds kleiner en de spanning juist groter. Zelfregiecentrum Deventer biedt hem letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich weer wat beter te voelen. ‘Er is een onderling begrip, dat je elders zelden vindt.’
 

Opname ggz ⏩ zelfregiecentrum ⏩ herstel ⏩ vrijwilligerswerk ⏩ (bijna) betaald werk!

Een zelfregiecentrum is een veilige haven voor als het minder gaat, een ontwikkelplek voor als het beter gaat en/of een springplank wanneer het kan.

Lees hier het verhaal van Marika.
 

Meer herstelcursussen en -activiteiten dankzij Train de Trainer

Herstel zit in een stroomversnelling bij de twee zelfregiecentra van Vriendendiensten, in Deventer en Raalte. Steeds meer mensen willen meedoen aan herstelcursussen en -activiteiten, of deze zelf leren geven. Om aan te sluiten op deze ontwikkeling is de cursus Train de Trainer opgezet, die onlangs door 8 deelnemers succesvol is afgerond.
 

Zelfregiecentrum Raalte: veel meer dan een ontmoetingsplek…

Enkele maanden na de opening in 2018, wandelde Natasja voor het eerst het zelfregiecentrum van Raalte binnen. Ze hoopte er een plek te vinden waar ze creatief kon zijn en iets voor anderen kon betekenen. Die plek heeft ze gevonden en daarmee zelfs meer dan dat. ‘Ik heb mijn zelfvertrouwen en mezelf teruggevonden.’